У Молдові прийняли суперечливу податкову реформу, США розчаровані

Четвер, 26 липня 2018, 18:46

У посольстві США в Молдові вкрай розчаровані прийняттям законодавства, яке "зменшить здатність Молдови боротися з відмиванням грошей".

Про це повідомляється на сторінці посольства у Facebook.

Згідно з законом, фізичним особам надається право легалізувати незадеклароване майно, сплативши 3% його вартості.

"Закон про добровільне декларування та податкове стимулювання, (який також називають Законом про амністію капіталу), узаконить злодійство і корупцію, завдасть шкоди бізнес-клімату в Молдові. Ми вважаємо, що цей закон суперечить зобов'язанням, які взяв на себе уряд Молдови. Цю точку зору поділяють міжнародні партнери з розвитку республіки", - йдеться у заяві.

"Громадяни Молдови вже постраждали від наслідків великих фінансових злочинів. Злочинців треба карати, а не винагороджувати. Молдовський народ заслуговує більшого", - заявило американське диппредставництво.

Відповідно до закону, також вводиться єдина ставка прибуткового податку — 12% замість діючих 7% і 18% (при річному доході вище 33 тис. леїв). При цьому збільшується сума річного звільнення від прибуткового податку — з 11280 леїв до 24 тис. леїв.

Як відомо, у Молдові напередодні парламентських виборів у листопаді 2014 року з трьох банків країни зникла сума загалом на $1 млрд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.