Путін каже, що піде на подальші переговори з Трампом за певних умов

П'ятниця, 27 липня 2018, 16:25

Президент Росії Владімір Путін заявив, що запросив президента США Дональда Трампа до Москви, та що і він, і Трамп готові до подальших самітів за підходящих умов.

Про це пише Reuters.

Путін і Трамп зустрілися в Гельсінкі на початку цього місяця на саміті, але Трамп зіткнувся з бурею критики вдома після проведення переговорів.

Виступаючи перед журналістами на саміті країн БРІКС в ПАР, Путін заявив, що телефонних дзвінків між Москвою і Вашингтоном було недостатньо і що обом сторонам було необхідно зустрітися, щоб обговорити такі питання, як іранська ядерна угода, конфлікти на Близькому Сході та договори про контроль над озброєннями.

"Що стосується наших зустрічей, я дуже добре розумію, що президент Трамп сказав. У нього є бажання мати подальші зустрічі, проводити подальші зустрічі. Я до цього готовий. Нам потрібно, щоб були створені відповідні умови, у тому числі і в наших країнах", - сказав Путін.

"Ми готові до таких зустрічей. Ми готові запросити президента Трампа до Москви. Звичайно. До речі, у нього є таке запрошення, я йому про це сказав", - розповів глава РФ

"Я готовий полетіти до Вашингтона. Повторюю ще раз, якщо будуть створені необхідні умови для роботи", - додав він.

Путін заявив, що поки не виключено, що вони з Трампом зустрінуться на полях саміту G20 або іншого міжнародного заходу.

Посилаючись на негативну реакцію всередині США після виступу Трампа на Гельсінкському саміті, Путін сказав: "Незважаючи на труднощі, в даному конкретному випадку труднощі, пов'язані з внутрішньополітичною ситуацією в США, життя триває, і наші контакти тривають".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.