Москва про санкції за Керченський міст: ЄС потурає антиросійським примхам Києва

Вівторок, 31 липня 2018, 20:17

Нові санкції Євросоюзу проти російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту, є втручанням у внутрішні справи РФ.

Про це йдеться у заяві на сайті Міністерства закордонних справ Росії.

"Цілеспрямовано створюючи штучні перешкоди на шляху поліпшення життя кримчан у складі Росії, Євросоюз поступає недалекоглядно і лише налаштовує проти себе громадську думку в нашій країні", - йдеться у повідомленні.

Москва розраховує, що в ЄС "нарешті задумаються над фінансовою та іміджевою ціною потурання антиросійським примхам київської влади".

"У Росії працює чимало компаній країн-членів ЄС, зокрема в будівельній сфері, інтереси яких можуть постраждати від нового санкційного витка. Виходимо з того, що загальним інтересам Росії і країн ЄС відповідає прагматична і взаємовигідна робота, заснована на тверезому визнанні існуючих реалій", - додали в російському зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, 31 липня Рада ЄС додала шість суб'єктів до списку компаній, які підпадають під обмежувальні заходи "через дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.