Прем'єр Італії: санкції проти РФ пов’язані з Мінськими угодами, за день їх не скасуєш

Вівторок, 31 липня 2018, 08:46

Європейські санкції проти Росії, запроваджені через агресію в Україні, прив’язані до виконання Мінських угод.

Про це заявив прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте на прес-конференції з президентом США Дональдом Трампом в Білому домі, повідомляє Aska News.

"Система санкцій проти РФ пов’язана з виконанням Мінських угод, неможливо думати про їх зняття за один день. Але оскільки ми відкриті, ми повинні дбати про те, щоб ці санкції не вплинули на малі російські компанії та середній клас, оскільки Італія має дуже тісні ділові стосунки протягом тривалого часу", - сказав Конте.

Італійській прем’єр додав, що позиція уряду щодо України не змінюється, але додав, що без РФ вирішити конфлікт неможливо.

"Якщо ми хочемо вирішити проблеми, ми повинні сідати за столом з усіма. Ми не можемо не залучати Росію", - сказав Конте.

Нагадаємо, глав МВС Італіїї Маттео Сальвіні заявляв, що Росія законно анексувала український Крим, а революцію в Україні називає "фальшивою".

Він також підтвердив свою прихильність скасування європейських санкцій проти РФ.

Після цього міністр закордонних справ Італії заявив, що уряд не визнає незаконної анексії Криму Росією і дотримується санкційної політики Європейського союзу.

Читайте також: "Скасувати санкції та забути Крим: чи вибухне в ЄС італійська бомба".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: