Британська поліція заявила про нове отруєння під Солсбері

Середа, 4 липня 2018, 08:15

У сусідньому з британським Солсбері місті виявлені дві людини без свідомості. Чоловік і жінка, які, ймовірно, зазнали впливу невідомої речовини, перебувають у критичному стані, що спонукало поліцію заявити про "серйозний інцидент".

Про це пише BBC.

Пару, обом за 40, знайшли без свідомості в Еймсбері, Вілтшир, в суботу, 30 червня. Офіцери спочатку думали, що їхній стан пов'язаний з наркотиками, але згодом заявили, що наразі рано робити висновки. Фахівці проводять необхідні процедури для визначення речовини. У розпочатому розслідуванні поліції беруть участь кілька структур.

Ряд місць, які постраждалі могли відвідати перед інцидентом, будуть оточені в якості запобіжного заходу, йдеться в заяві поліції. 

Як повідомлялося, на початку березня колишній співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості в британському Солсбері.

Їх отруїли нервовим агентом епохи холодної війни, за що уряд звинуватив Росію, зануривши двосторонні відносини на новий мінімум, хоча Кремль заперечує будь-яку причетність.

Протягом декількох тижнів британські служби очищували місця, де перебували Скрипалі у день отруєння, та де міг залишатися нервовий агент. 

18 травня стало відомо, що Скрипаль вийшов з лікарні. Юлію Скрипаль виписали 9 квітня.

Поліція продовжує розслідування інциденту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.