Єврокомісія попередила про зовнішнє втручання у європейські вибори

Середа, 1 серпня 2018, 10:59

Єврокомісар з питань безпеки Джуліан Кінг закликав усі країни-члени Європейського Союзу серйозно сприймати загрозу зовнішнього втручання напередодні майбутніх європейських виборів у 2019 році.

Із таким закликом Кінг виступив у інтерв’ю виданням медіагрупи Funke, повідомляє Deutsche Welle.

Комісар висловив стурбованість з приводу того, що іноземний вплив буде поширюватися через соціальні мережі, як це відбулося у випадку російського втручання у президентські вибори в 2016 році у США та в рамках референдуму щодо Угоди про асоціацію України та ЄС.

"Всі держави-члени повинні серйозно ставитися до загрози демократичному процесу і інституціям, які становлять кібератаки і кампанії з дезінформації, вони повинні мати національні плани щодо запобігання", - сказав Кінг.

"Ми повинні зупинити зусилля державних і недержавних суб'єктів з підриву нашої демократичної системи та використання цього проти нас", - додав Кінг.

Він застеріг, що маніпуляції хакерів, які намагаються вплинути на вибори за допомогою цілеспрямованих інтернет-кампаній або поширення "фейкових новин", можуть бути тонкими і дуже шкідливими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.