СБУ затримала підозрюваного в організації підриву спілки угорців в Ужгороді

П'ятниця, 10 серпня 2018, 08:08

Оперативники Служби безпеки затримали підозрюваного в організації підриву спілки угорців в Ужгороді, який стався в лютому, чоловіка взято під варту.

Про це повідомляє прокуратура Закарпатської області.

Відзначається, що підозрюваного в організації підриву "Товариства угорської культури Закарпаття" затримали 8 серпня.

У четвер, 9 серпня, йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

27 лютого на підвіконня будівлі товариства угорців було встановлено та підірвано саморобний вибуховий пристрій. За підозрою у підриві затримано трьох українців, одного – в Черкасах, двох – у Кропивницькому.

4 лютого зловмисники кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі. За підозрою у цьому підпалі Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало двох поляків.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що організатором підпалу Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ) в Ужгороді є житель Придністров’я, який діяв за вказівкою ФСБ. 

У травні слідчим відділом Cлужби безпеки України в Закарпатській області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох нападників на "Товариство угорської культури Закарпаття".
Дії підозрюваних кваліфіковані як підготовка до диверсії, теракт, придбання, перевезення вибухових речовин без передбаченого законом дозволу та умисне пошкодження майна, вчинене групою осіб.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.