Організатори підриву спілки угорців в Ужгороді планували підірвати мости та тунелі

Субота, 26 травня 2018, 10:46

Організатори вибуху в офісі Товариства угорської культури Закарпаття 27 лютого планували підірвати мости, тунелі та інші стратегічно важливі об’єкти.

Про це інформує СБУ з посиланням на матеріали справи, яку передали до суду, повідомляє Mukachevo.net.

"Правоохоронці встановили, що організатори злочину планували штучно спровокувати міжнаціональну ворожнечу в багатонаціональному регіоні та загострити українсько-угорські відносини. Оперативники спецслужби також викрили плани зловмисників щодо вчинення на території Закарпатської області диверсій на об'єктах оборонного значення, зокрема залізничних мостах, тунелях та інших стратегічно важливих спорудах", – інформують в СБУ.

За матеріалами СБУ підозрюваним інкриміновані злочини, передбачені ст.ст. 14, 113, ч. 2 ст. 194, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування проводилося під процесуальним керівництвом прокуратури.

27 лютого на підвіконня будівлі було встановлено та підірвано саморобний вибуховий пристрій. За підозрою у підриві затримано трьох українців, одного – в Черкасах, двох – у Кропивницькому.

4 лютого зловмисники кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі. За підозрою у цьому підпалі Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало двох поляків.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що організатором підпалу Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ) в Ужгороді є житель Придністров’я, який діяв за вказівкою ФСБ. Він перебуває у розшуку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.