У Білорусі відпустили частину затриманих журналістів

П'ятниця, 10 серпня 2018, 16:34

Слідчий комітет Білорусі відпустив на свободу під зобов’язання щодо явки міжнародного оглядача інформаційної кампанії БелаПАН Тетяну Коровенкову.

Про це повідомляє БелаПАН.

"Постанову про звільнення було підписано близько 23 годин, і приблизно о 23.20 мене відпустили. 10 серпня в 11 годин я повинна бути в Слідчому комітеті для продовження допиту", — повідомила Коровенкова, яка перебуває в статусі підозрюваної у "справі БелТА", порушеній за ч. 2 ст. 349 Кримінального кодексу (несанкціонований доступ до комп'ютерної інформації).

Журналістка дала підписку про нерозголошення таємниці слідства.

Як повідомляє портал TUT.BY, раніше 9 серпня Слідчий комітет звільнив головного редактора TUT.BY Марину Золотову і редакторів Ганну Калтигіну, Галину Уласик і Анну Єрмаченок та журналістів інших ЗМІ.

Водночас розслідування по "справі БелТА" триває.

Затриманими залишаються головний редактор БелаПАН Ірина Левшина (затримана 9 серпня) і кореспондент Deutsche Welle Павло Биковський (8 серпня).

Вранці 7 серпня співробітники Слідчого комітету прийшли з обшуками в офіси інтернет-порталу Tut.by і інформаційного агентства БелаПАН, а також в квартирі журналістів цих компаній. Журналістів цих видань затримали.

Слідчий комітет відкрив кримінальну справу через "повідомлення державного інформагентства БелТА про збої під час здійснення доступів до платної підписки послуг, які надавалися названим підприємством одному з його замовників".

8 серпня білоруські силовики також прийшли з обшуком до мінського кореспондента російської редакції Deutsche Welle Павла Биковського.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.