Німеччина зняла заборону на возз'єднання сімей біженців

Четвер, 2 серпня 2018, 13:03

У Німеччині частково відновили возз'єднання сімей для деяких біженців, встановивши обмеження у 1000 осіб на місяць.

Про це повідомляє Euractiv.

У 2016 році німецький уряд призупинив право запрошувати найближчих членів сім'ї шукачів притулку, яким надано обмежений захист, у спробі зменшити навантаження на соціальних працівників.

Ця заборона не стосувалася заявників, яким надали повний статус біженця, оскільки вони мають конституційне право запрошувати свої сім'ї до себе.

Консерватори канцлера Німеччини Ангели Меркель та соціал-демократи погодилися на компроміс щодо часткового скасування заборони з 1 серпня.

"Нове правило дозволяє нам досягти балансу між можливостями інтеграції нашого суспільства, людяністю та безпекою. Це важливий елемент стратегії уряду щодо міграції", - заявив міністр внутрішніх справ Горст Зеегофер.

Але "зелені", а також християнські благодійні організації кажуть, що нові правила є несправедливими, оскільки вони встановлюють невизначені параметри щодо вибору тисячі людей на місяць.

Чиновники міграційної служби при відборі кандидатів мають зважати на тривалість розлуки між родичами, вік близьких за межами Німеччини, міркування щодо охорони здоров'я та безпеки.

Крім того, біженці, які доклали зусиль для інтеграції за допомогою мовних курсів, навчання та роботи, будуть визначатися пріоритетними для запрошення членів своєї сім'ї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.