Угорщину звинуватили у відмові надавати їжу шукачам притулку

Середа, 22 серпня 2018, 12:24

Влада Угорщини з початку серпня припинила роздачу продовольства в транзитних зонах на угорсько-сербському кордоні деяким біженцям, яким відмовили в наданні притулку.

Про це йдеться в заяві міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch.

 "Уряд дійшов до нової нелюдської риси, відмовившись надати продовольство людям, що знаходяться під їх опікою, очевидно, в порушення закону про права людини і його зобов'язань як члена Європейського союзу", - сказала Лідія Галл, дослідник Східної Європи і Балкан в Human Rights Watch.

"Ця зневага до добробуту людей викликана цинічним підходом, щоб змусити людей відмовитися від своїх вимог про отримання політичного притулку та залишити Угорщину", - додала вона.

Організація наводить свідчення двох афганських сімей і сирійських братів, яким було відмовлено в харчуванні після того, як їх клопотання про надання притулку було відхилено відповідно до нової процедури.

Також повідомляється, що жінці, яка годує грудьми, і дітям в афганських сім'ях забезпечили продовольство, але їм заборонялося ділитися з іншими членами сім'ї.

"Угорщині слід негайно забезпечити, щоб всі особи, які шукають притулку, мали достатні і належні продукти харчування відповідно до юридичних зобов'язань уряду", - йдеться в повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.