Меркель в Грузії зажадала виведення російських окупаційних військ

Четвер, 23 серпня 2018, 18:13

Через десять років після російсько-грузинської війни 2008 року Німеччина продовжує підтримувати територіальну цілісність Грузії і вимагає виведення російських військ з її територій.

Про це канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила на прес-конференції в Тбілісі, повідомляє агентство "Новости-Грузия".

"Ми як і раніше наполегливо вимагаємо виведення російських військ, і, звичайно ж, через десять років ми підтримуємо територіальну цілісність Грузії", - сказала Ангела Меркель. Вона також додала, що Німеччина зробить свій внесок у вирішення конфлікту.

Меркель уникла прямої відповіді на питання журналіста про те, чи обговорювала вона на зустрічі з Путіним тему окупації Грузії. Разом з тим, вона підкреслила, що російський президент знає про її позицію на цю тему.

"Президент Росії знає про мою позицію, про те, що це несправедливо. Завтра у мене буде можливість підійти до адміністративного кордону, до демаркаційної лінії, де, в тому числі, представлена ​​і Місія Євросоюзу. Це несправедливість - то, що відбувається", - заявила Меркель.

Вона зазначила, що на зустрічі з Путіним зафіксувала позицію і "в зв'язку з Україною". На думку канцлера Німеччини, питання Грузії та України треба розглядати "в одному контексті".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.