Італія ризикує втратити допомогу, якщо заблокує бюджет ЄС - єврокомісар

Середа, 29 серпня 2018, 14:16

Єврокомісар з питань бюджету Гюнтер Еттінгер попередив Італію, що у разі блокування переговорів щодо наступного довгострокового бюджету ЄС, країна ризикує втратити додаткове фінансування на міграцію.

Про це він написав у Twitter.

"Блокування переговорів щодо довгострокового бюджета ЄС не може відповідати інтересам будь-якої держави-члена: немає угоди, немає грошей на 10 000 прикордонників передбачених для зовнішніх кордонів ЄС. А прикордонний контроль в інтересах Італії", - написав Еттінгер.

Єврокомісія хоче, щоб 27 держав-членів та парламент домовилися про бюджетну угоду до виборів у Європейський парламент, які відбудуться в травні 2019 року, зазначає Euractiv.

"Блокувати переговори...не розумно, оскільки це завдає шкоди всім державам-членам, громадянам, всім фермерам, дослідникам, нашій конкурентоспроможності", - сказав Еттінгер.

Показники ЄС на 2016 рік говорять, що Італія виділила лише 14 мільярдів євро до бюджету ЄС - менше 1% від свого валового національного доходу, тоді як блок витратив на Італію 11,6 мільярдів євро.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністра Італії Луїджі Ді Майо погрожує накласти вето на семирічний бюджетний план Європейського союзу, якщо блок не буде допомагати з розподілом мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: