Україна і Канада планують розширити угоду про ЗВТ – посол

Середа, 29 серпня 2018, 16:53

Україна та Канада найближчим часом мають намір розпочати обговорення питання щодо розширення Угоди про вільну торгівлю між країнами.

Про це заявив український посол у Канаді Андрій Шевченко в ефірі "Радіо НВ", повідомляє "Новое время".

"Я думаю, що настав час розширювати Угоду про вільну торгівлю на сферу послуг і на сферу інвестицій. Це наступний логічний крок, і, думаю, що ми навіть запізнилися з початком цих переговорів... Найближчими місяцями, думаю, що не пізніше жовтня, ми розпочнемо переговори про розширення сфери дії Угоди", - сказав посол.

Він повідомив, що є попередня домовленість про візит першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва до Канади для проведення засідання двосторонньої комісії, яка адмініструє Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

"Думаю, що це хороший момент, щоб розпочати переговори", - зазначив Шевченко.

Він наголосив, що у сфері послуг Канаду дуже цікавить усе, що пов'язано з IT-технологіями.

"Це дуже сильний напрям для нашої співпраці. Наразі великі канадські компанії серйозні замовлення передають українським айтішникам. Ми говоримо про тисячі українських айтішників, які задіяні в написанні програмного забезпечення для канадських компаній. Угода має створити для цього найкращі умови", - пояснив посол.

Як повідомлялося 1 серпня 2017 року набула чинності Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.