РФ – до США: годі заступатись за "свавільних підопічних" в Азовському морі

П'ятниця, 31 серпня 2018, 08:35

Посольство Росії в США закликало Вашингтон припинити "заступатись за підопічних, які чинять свавілля в Азовському морі", а натомість почати діалог щодо ув'язнених у США росіян.

Про це йдеться в заяві диппредставництва.

Напередодні Державний департамент США закликав Росію припинити "тиск на міжнародні водні перевезення" в Азовському морі і Керченській протоці, звинувачуючи Кремль у спробі дестабілізувати Україну.

"Держдеп в особі офіційного представника Хезер Науерт перейнявся легітимними зупинками для перевірок суден в Азовському морі. Зупинками. Не арештами, не затриманнями. Примітно, що з "сотень" суден не названо жодне (це важливо для розуміння політики подвійних стандартів)", - йдеться в повідомленні посольства.

Натомість, стверджують в посольстві РФ, у Держдепі "замовчують факти українського піратства", зокрема, "захоплення" траулера "Норд" і "блокування" траулера "Механик Погодин". 

Російські дипломати заявляють, що Вашингтон навмисно генерує нові "порожні звинувачення" на адресу Росії, щоб "відвернути увагу суспільства від порушень прав людини як з боку своїх сателітів, так і у себе вдома".

"Закликаємо американців припинити заступатись за підопічних, які чинять свавілля в Азовському морі, і почати предметний діалог з проблеми російських громадян в американських в'язницях", - додається в повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.