Україна вперше отримала стратегічну важливість для Пентагону – посол в США

П'ятниця, 31 серпня 2018, 09:51

У останні роки вперше за період відносин України та США у Вашингтоні визнають стратегічну важливість відносин із Києвом для Сполучених Штатів Америки.

Про це заявив у інтерв’ю "Європейській правді" посол України в США Валерій Чалий.

За словами посла, в Штатах усвідомлюють важливість того, що Україна стримує агресивні дії Росії та її просування далі на Захід.

"Якби це Америка робила, це б вимірювалося навіть не грошима, а людськими життями", - пояснив він.

"Вперше за всі роки нашої взаємодії я можу це сказати, що в США – принаймні в Пентагоні та в розвідці – почали розглядати Україну як стратегічного партнера у сфері оборони і безпеки", - наголосив Чалий.

Також , за його словами, американцям потрібний український досвід гібридної війни та досвід протидії новітнім типам озброєння.

"Візьмемо новітні артилерійські системи, які Росія застосовує на Донбасі. Як організовувати оборону при їх використанні, як забезпечити ефективність комунікації на театрі військових дій. І, очевидно, що для партнерів важливий наш досвід протидії інформаційним атакам, впливу на свідомість людей. Наприклад, росіяни намагаються регулювати настрої людей, підсиливши чи зменшивши тиск збройними засобами, додавши дезінформацію", - навів він приклади взаємодії, потрібної для США.

Детальніше читайте в інтерв’ю "Посол в США: Є ризик перетворення України на сіру зону між НАТО і Росією

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.