"Збройова амністія" Німеччини закінчилася фурором у Баварії

Вівторок, 7 серпня 2018, 10:12

Міністерство внутрішніх справ Баварії зібрало 13 485 одиниць вогнепальної зброї і 1371 інших видів зброї під час річної "збройової амністії" Німеччини, яка закінчилася 1 липня.

Про це пише DW.

"Здано незаконну зброю і законну, яка більше не потрібна власникам. Деяка була успадкована власниками. Будь-яку зброю, яка не перебуває в дійсно добрих руках, неузаконена владою або мисливцями, необхідно вилучити. Тому в цілому це був величезний успіх", - сказав міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Германн.

Більше третини цієї зброї зберігалося незаконно, повідомили в міністерстві. У 47 випадках владі і поліції було передано зброю військового призначення, володіння якою заборонене. 

За даними дослідження, проведеного газетою Neues Deutschland, кількість одиниць вилученої зброї у Баварії на 40% перевищує показники будь-якої іншої землі Німеччини.

У травні 2017 року Бундестаг ввів річну збройову амністію до 1 липня цього року у спробі зменшити кількість незаконної зброї. Особи, які володіють незаконною зброєю, можуть передати її владі.

Під час амністії 2009 року німецька влада по всій країні зібрала понад 200 тис. одиниць зброї, близько чверті якої перебувало у незаконному володінні. У Баварії було здано близько 34 тис. одиниць зброї - у понад два рази більше, ніж протягом нинішньої акції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: