Президент Естонії та віце-президент ЄК візьмуть участь у форумі Ялтинської європейської стратегії

Вівторок, 11 вересня 2018, 11:51

Перший пленарний день форуму Ялтинської європейської стратегії (YES) пройде за участі президента Естонії Керсті Кальюлайд та віце-президента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса.

Інформаційним партнером форуму YES цього року виступає "Європейська правда".

Пленарні засідання 15-ї щорічної зустрічі YES розпочнуться виступом президента України Петра Порошенка.

"Перший день конференції розпочнеться з обговорення "комплексної картини" майбутнього та її бачення різними експертами. Пленарні засідання продовжаться обговоренням майбутнього демократії в епоху дезінформації та втручання у вибори, майбутнього США й Європи, впливу нових торгових воєн на майбутнє світової економіки, а також майбутнього НАТО. Особливу увагу буде приділено перспективам технологій блокчейн" - йдеться у повідомленні організаторів.

Завершальна панель першого дня буде присвячена докладному обговоренню питання створення цифрового суспільства з президентом Естонії Керсті Кальюлайд.

Крім того, серед спікерів першого пленарного дня: віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, помічник генерального секретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки Алехандро Альваргонзалес, голова правління Інституту Тоні Блера та колишній прем’єр-міністр Великої Британії Тоні Блер; екс-прем’єр Франції Мануель Вальс, глава МЗС України Павло Клімкін, 66-ий державний секретар США (2005-2009)Кондоліза Райс, екс-генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен та інші.

Як повідомлялося, на заході у Мистецькому арсеналі за участі 400 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів із 28 країн з 13 по 15 вересня будуть обговорюватися загрози суспільству, економіці та політиці, що очікуються ближчим часом.

Ялтинська європейська стратегія (YES) – провідний форум, заснований бізнесменом Віктором Пінчуком для обговорення європейського майбутнього України в глобальному контексті. Щорічна зустріч YES проводиться у Києві у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука. З 2004 по 2013 рік щорічні зустрічі YES відбувалися у Лівадійському палаці в Ялті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.