У форумі Східного партнерства закликали ПАРЄ відмовитися від ідеї зняття санкцій з РФ

П'ятниця, 14 вересня 2018, 14:48

Керівний комітет Форуму громадянського суспільства (ФГС) Східного партнерства одноголосно ухвалив звернення до членів ПАРЄ, із закликом відмовитися від рішення, що дозволить Росії повернутися до асамблеї без виконання умов останньої.

Про це йдеться у рішенні керівного комітету, текст якого є у розпорядженні "Європейської правди".

Лист адресований керівнику регламентного комітету ПАРЄ Петрі де Суттер, яка є доповідачкою з питання про перегляд санкційного механізму, а також до членів даного комітету, які розглядатимуть проект цього рішення 20 вересня.

Керівний комітет ВГС СхП зауважив, що наміри Росії добитися ухвалення рішення, яке би гарантувало, що асамблея не поновить санкції проти російської делегації в разі її повернення до ПАРЄ, несуть загрозу. "Це позбавить ПАРЄ можливості застосовувати санкції проти її членів за потреби у майбутньому", - пояснюється у документі.

"Ми глибоко занепокоєні, що поступки (Росії) з цього питання задля того, щоби російська делегація могла повернутися до ПАРЄ, можуть нести загрозу базовим цінностям Ради Європи , адже причини для накладення санкцій (тобто позбавлення Росії права голосу) лишаються і досі", - наголосили підписанти, нагадавши про триваючу анексію Криму, агресію на Донбасі та наявність численних незаконно ув’язнених осіб, включаючи Олега Сенцова.

"Через це ми наполегливо звертаємося до членів регламентного комітету (ПАРЄ) щодо неприпустимості можливих рішень, які би несли загрозу цінностям Ради Європи, та просимо уникнути затвердження такої резолюції, яка дозволила би делегації Росії уникнути накладення санкцій в разі її повернення до Асамблеї", - йдеться у зверненні Керівного комітету Форуму громадянського суспільства (ФГС) Східного партнерства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.