У Чехії видавництво виправило атлас із "російським Кримом"

фото
Понеділок, 17 вересня 2018, 12:11

Чеське видавництво Kartografie Praha видало виправлений географічний атлас із окремим роз'ясненням про те, як Росія незаконно окупувала Крим і розпочала агресію на Донбасі.

Про це повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс на своїй сторінці у Facebook.

Він нагадав, що наприкінці минулого - на початку нинішнього року посольство України в Чехії виступило з протестом проти зображення Криму та Донбасу як спірних територій в чеському атласі.

Після цього Міністерство освіти Чехії відкликало рекомендацію на використання цього атласу як навчального посібника у школі.

Новий атлас чеського видавництва
Новий атлас чеського видавництва

"Проведена робота, в тому числі з видавництвом, не була даремною: в новому виданні атласу, який побачив світ нещодавно, сумнівів у тому, чий Крим, вже немає. Більше того, в атласі розміщено окреме роз'яснення про те, як Росія незаконно окупувала Крим і розпочала агресію на Донбасі, а також про те, що Чеська Республіка, як і весь цивілізований світ, продовжує розглядати Крим як територію України", - написав Перебийніс.

пояснення щодо окупації Криму та агресії на Донабсі
пояснення щодо окупації Криму та агресії на Донабсі

У попередньому виданні атласу чеське видавництво також позначило регіони Грузії Абхазію і Південну Осетію як "незалежні держави". Також окремо від Молдови був позначений її регіон Придністров’я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.