МЗС РФ пригрозило США через нові санкції: припиніть дурні ігри з вогнем

П'ятниця, 21 вересня 2018, 10:44

В МЗС РФ заявляють, що США не вдасться диктувати Росії свої умови, а новими санкціями Вашингтон лише розхитує глобальну стабільність.

Про це йдеться у заяві заступника глави МЗС РФ Сергєя Рябкова, опублікованій на сайті відомства.

За його словами, запровадження санкцій проти РФ перетворилося для США в національну забаву. Російський дипломат підрахував, що нові санкції – 60-ті з 2011 року.

"Помітний також азарт, що охопив американських політиків, багато з яких, опинившись у полоні переконань про власну "винятковість", сподіваються, що варто ще трохи натиснути і вдасться продиктувати Росії свої умови. Ніколи і ні в кого це не вийде", - заявив Рябков.

За його словами, Вашингтону варто припинити даремну метушню.

"Непогано б також згадати про таке поняття, як глобальна стабільність, яку вони бездумно розгойдують нагнітанням напруженості в російсько-американських відносинах. Грати з вогнем нерозумно, адже це може стати небезпечним" - підкреслив Рябков.

Напередодні президент США Дональд Трамп підписав указ, що дає додаткові інструменти для імплементації чинних проти Росії санкцій.

Нагадаємо, США запровадили санкції проти китайських військових через купівлю російських винищувачів та ракет класу "земля-повітря".

Також Сполучені Штати внесли до санкційного списку 33 росіян і компанії, пов'язані зі сферою оборони і розвідкою Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: