Прем'єр Британії: дострокові вибори під час Brexit не в інтересах країни

Середа, 26 вересня 2018, 09:49

Проведення дострокових виборів у Великій Британії у період переговорів з ЄС щодо Brexit не відповідає національним інтересам країни.

Про це заявила прем'єр-міністр Британії Тереза ​​Мей, повідомляє Reuters.

"Що я роблю, то це працюю над тим, щоб добитися хорошої угоди з Європою в національних інтересах. А проведення виборів не відповідає національним інтересам", - сказала Мей.

Останні соціологічні опитування показують, що Консервативна партія Мей та головна опозиційна Лейбористська партія мають практично однакову підтримку британців.

Мей також сказала, що Британія досягне домовленостей с Брюсселем, незважаючи на поточний глухий кут в переговорах.

Відповідаючи на запитання, чи блефує вона, коли говорить, що сценарій без угоди є кращим, ніж погана угода з ЄС, Мей сказала: "Ні. Те, що ми опублікували вчора, - це лише кілька технічних повідомлень, які допоможуть підприємствам та іншим особам, яким потрібно бути готовим на випадок сценарію без угод. Це правильний, розсудливий підхід".

Минулого тижня британські ЗМІ повідомляли, що команда Терези Мей таємно готує проведення дострокових парламентських виборів, щоб заручитися підтримкою громадськості після того, як лідери ЄС відкинули її план щодо Brexit.

Дострокові вибори необхідні, щоб Мей отримала підтримку свого "плану Чекерс" щодо виходу країни з Євросоюзу та зберегла роботу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: