Європейці незадоволені наслідками розширення ЄС в 2004 році - екс-єврокомісар

Вівторок, 4 вересня 2018, 18:14

Відсутність перспективи членства України в Євросоюзі пов’язана із негативним сприйняттям європейців результатами розширення ЄС у 2004 році.

Таку думку під час 28-го економічного форуму у місті Криниця-Здруй (Польща) висловив колишній єврокомісар з питань розширення (1999-2004 роки) Гюнтер Фергойген, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Угода про асоціацію, яку має Україна, копіює шлях східноєвропейських країн до ЄС, за єдиним виключенням – воно не передбачає наступного кроку. Значною мірою це стало наслідком того, що європейці розчаровані результатами розширення 2004 року. Так сталося, що на це розширення повісили всіх собак і тепер ним пояснюють проблеми, що виникають. Це видно й по результатам референдумів в окремих країнах",- сказав Фергойген.

На думку політика, вирішенням цього має стати масштабна дискусія всередині ЄС.

"ЄС має дати відповідь, які результати та які проблеми принесло це розширення, і як вирішити проблеми, що виникли внаслідок цього. Якщо це буде зроблено, суспільна оцінка щодо подальшого розширення ЄС зміниться на користь таких країн, як Україна", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: