Європейські країни недооцінюють ризики від дій РФ та США – спікер Сенату Румунії

Середа, 5 вересня 2018, 08:14

Європейські країни нині зосереджені здебільшого на вирішенні власних проблем і фактично ігнорують загальні загрози, що йдуть від дій РФ та США.

Як передає кореспондент "Європейської правди", таку думку під час 28-го економічного форуму у місті Криниця-Здруй (Польща) висловив спікер Сенату Румунії Келін Попеску-Терічану.

"Перш за все, ми недооцінюємо ризики, які йдуть від дій Росії. Ми бачимо їхні дії в Україні, крім того російські проекти, такі як "Північний потік", загрожують всій Європі, проте цього багато хто не хоче помічати", - заявив він.

На думку голови румунського Сенату, єдиною можливою реакцією ЄС на ці ризики може стати створення єдиної позиції з таких питань.

Так само, на його думку, ЄС повинен бути більш рішучим у питанні конфлікту США та Ірану. "Так, ми не можемо поставити під загрозу стратегічну співпрацю Європи та США, яка триває з часів Другої світової війни. Але варто визнати й інше – вихід США із угоди із Іраном створює ризики для Європи. І ми маємо вести з цього питання діалог із США, маючи єдину позицію", - додав очільник парламенту Румунії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.