Солідарна підтримка України є тестом на суб’єктність для Європи – глава МЗС Польщі

Середа, 5 вересня 2018, 19:00

Європейський Союз має підтримати вступ до НАТО України, Грузії, Молдови, а також країн регіону Західних Балкан.

Як передає кореспондент "Європейської правди", про це під час 28-го економічного форуму у місті Криниця-Здруй (Польща) заявив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович.

"Позиція східноєвропейських країн однозначна – тільки завдяки НАТО із лідерством США можливе збереження суб’єктивності регіону",- заявив він.

У зв’язку із цим польський міністр підтримав ініціативи по створенню європейської системи безпеки, однак додав – ця система не має стати альтернативою НАТО.

"Так, ми підтримуємо всі кроки, спрямовані на збільшення безпеки Європи. Проте наголошуємо – ці ініціативи мусять мати лише допоміжний характер до НАТО",- пояснив він.

Крім того, Чапутович впевнений, що НАТО має зберігати відкриті двері для нових членів, а також зберегти підтримку України.

"Після російської агресії та анексії Криму солідарність Європи у питанні підтримки України є тестом на суб’єктність",- зазначив він.

Оцінюючи вклад Польщі у підтримку України, міністр зазначив, що українсько-польсько-литовська бригада, що базується у Любліні, минулого року вийшла на рівень повної бойової готовності. "Це, серед іншого, наш вклад у підтримку безпеки в Україні",- впевнений міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.