В Естонії пропонують позбавляти держзрадників громадянства

Четвер, 6 вересня 2018, 18:08

Міністр юстиції Естонії Урмас Рейнсалу пропонує доповнити закон про попередження державної зради, розробка якого ведеться, положенням, згідно з яким натуралізованих осіб, які вчинили державну зраду або брали участь у терористичній діяльності, позбавляли б громадянства Естонії.

Про це повідомляє портал ERR.

За словами Рейнсалу, надалі слід припиняти як антидержавний злочин підтримання спрямованих проти Естонської Республіки зв'язків з іноземною державою з метою здійснення антидержавного злочину, так і діяльність, спрямовану проти безпеки Естонської Республіки.

На думку Рейнсалу, елементарно, що особи, які складали при отриманні громадянства присягу Естонській Республіці і порушили її, повинні позбавлятися громадянства. Не можна позбавляти громадянства особу, яка отримала його при народженні.

У Естонії за рішенням суду взяли під варту двох громадян, яких підозрюють у державній зраді. Згідно з підозрою, затримані передавали державні секрети і засекречені повідомлення Головному розвідувальному управлінню Генерального штабу Збройних сил Росії.

Арештовані - це батько і син: майор Сил оборони Естонії, 38-річний Денис Метсавас і 65-річний Пьотр Волін.

Слідство вважає, що пара підозрюваних отримувала від ГРУ гроші за свої повідомлення. Антидержавну діяльність затримані вели протягом щонайменше п'яти років, до самого свого арешту.

Метсавас і Волін отримали громадянство в порядку натуралізації в 1990-ті роки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: