Тіммерманс балотуватиметься на посаду президента Єврокомісії

Середа, 10 жовтня 2018, 15:41

Перший віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс має намір висунути свою кандидатуру на посаду президента від європейських соціалістів.

Про це повідомляє Politico.

Лідер німецької Соціал-демократичної партії Андреа Налес заявила про свою підтримку Тіммерманса в тому, щоб він був партійним "Spitzenkandidat" (єдиний кандидат) європейських соціалістів на майбутніх виборах до Європарламенту.

"Я переконана, що Франс Тіммерманс об'єднує і зміцнює нашу європейську партійну сім'ю і приведе нас до сильного загального результату на виборах до Європейського парламенту в наступному році", - заявила Налес.

Три представника Європарламенту заявили, що Тіммерманс, який є членом голландської Лейбористської партії (PvdA), отримав достатню підтримку від інших членів пан'європейської партії PES, щоб стати кандидатом.

"Очікується, що він оголосить, що у нього є достатня підтримка, щоб балотуватися в якості кандидата", - сказав один з партійних чиновників.

Згідно з правилами, кандидат повинен мати підтримку своєї національної партії і восьми інших членів PES.

Минулого місяця віце-президент Єврокомісії Марош Шефковіч оголосив, що він також стане провідним кандидатом від соціалістів.

Соціалістичні партії повинні до 18 жовтня подати кандидатів. Кожна сторона і організація потім вибирають метод вибору кандидата, якого вони підтримують, "згідно з принципами та практикою прийняття рішень членами партії PES".

Єдиний кандидат партії буде офіційно названий на конгресі PES в грудні в Лісабоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: