У Люксембурзі відбудеться зустріч глав МЗС країн ЄС і Східного партнерства

Понеділок, 15 жовтня 2018, 11:58

Міністри закордонних справ країн ЄС і держав програми "Східне партнерство" - Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та України - зустрінуться в понеділок у Люксембурзі.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна  з посиланням на Європейську зовнішньополітичну службу.

Зустріч відбудеться в другій половині дня 15 жовтня після засідання Ради ЄС із закордонних справ.

"Ця міністерська зустріч надасть можливість ЄС та його східним партнерам відновити політичний діалог", - йдеться в повідомленні.

У зустрічі також братимуть участь "ключові регіональні партнери". Головувати на нараді буде глава дипломатії Євросоюзу Федеріка Могеріні. Очікується, що на зустрічі відбудеться обговорення ідей для святкування 10-ї річниці "Східного партнерства" в травні наступного року.

"Ми сподіваємося на конструктивні дебати з залученням усіх учасників цього партнерства. Йтиметься про роботу за пріоритетами "20 завдань на період до 2020 року", визначеними на саміті "Східного партнерства" в листопаді 2017 року", - сказав раніше високопоставлений чиновник ЄС.

Ці завдання були прийняті з метою "зміцнення економіки, системи управління, взаємодії і суспільства", зазначив він.

За словами співрозмовника ЗМІ, "досягнуто певного прогресу, особливо з економічних аспектів". Але з таких питань як правова держава, реформи правосуддя, прогрес незначний, зазначив функціонер ЄС.

Він припустив, що святкування десятиліття "Східного партнерства" стане можливістю уточнити, що і як робити далі в рамках "20 завдань на період до 2020 року".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.