Угорщина змінить назву "уповноваженого по Закарпаттю", але не його функції – Сійярто

Вівторок, 16 жовтня 2018, 11:56

Угорщина змінить назву посади урядового уповноваженого з питань Закарпаття, але не його обов'язки.

Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто у Люксембурзі, повідомляється на сайті угорського зовнішньополітичного відомства.

"Угорщина розгляне питання зміни назви уповноваженого уряду за координацію програм розвитку на Закарпатті, без зміни напрямку діяльності та функцій, одночасно з чим процедура видачі дозволу для нового посла Угорщини у Києві також буде завершена", - заявив Сійярто.

Нагадаємо, напередодні глава МЗС України Павло Клімкін провів зустріч з Петером Сійярто, на якій сторони повністю домовилися про зміну назви посади. За словами Клімкіна, така зміна очікується вже найближчими днями.

Як відомо, на початку серпня Київ висловив протест через створення в уряді Угорщини посади уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області. Україна сприйняла це рішення як втручання у внутрішні справи, оскільки "до компетенції уповноваженого віднесено частину суверенної території України".

У МЗС заявили про готовність заборонити в'їзд в Україну уповноваженому, якщо назву його посади не буде змінено.

31 серпня Павло Клімкін повідомив, що його колега Петер Сійярто пообіцяв змінити конфліктну назву. Згодом Угорщина підтвердила дану домовленість. Однак станом на кінець вересня назва змінена не була.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.