Іран заявляє, що його ракети "земля-море" тепер можуть бити на 700 км

інфографіка
Вівторок, 16 жовтня 2018, 15:13

Іран розширив дальність дії своїх балістичних ракет "земля-море" до 700 км.

Про це заявив старший іранський військовий чиновник на тлі напруженості зі Сполученими Штатами щодо ракетної програми Тегерана, передає Reuters.

Президент США Дональд Трамп вийшов із міжнародної угоди про ядерну програму Ірану в травні та відновив санкції проти Тегерана, заявивши, що ця угода є недосконалою, оскільки вона не передбачає обмежень щодо розвитку балістичних ракет Ірану та його дій у Сирії, Ємені, Лівані та Іраку.

Іран, який стверджує, що його ракетна програма є суто оборонною, погрожує зірвати постачання нафти через Ормузьку протоку у Перській затоці, якщо Сполучені Штати намагатимуться придушити експорт іранської нафти.

"Нам вдалося зробити балістичні, а не круїзні ракети, які можуть влучити в будь-яке судно або корабель за 700 км", - сказав Аміралі Хаджизаде, глава Іранської революційної гвардії.

 

У понеділок спеціальний посланець США щодо Ірану Брайан Гук заявив, що програма проти балістичних ракет Тегерана загострює напруженість в Ємені, Іраку та Сирії.

"Ми накопичуємо ризик регіонального конфлікту, якщо ми не робимо більше, щоб запобігти розповсюдженню ракет Ірану на Близькому Сході", - сказав Гук.

Європейські держави, які підписали угоду, досі підтримують її, але мають побоювання з приводу програми балістичних ракет Ірану і його впливу на Близькому Сході.

За угодою зі США, Францією, Німеччиною, Великою Британією, Росією і Китаєм, Іран пообіцяв обмежити потужності зі збагачення урану, щоб запевнити держави у тому, що він не використовується для розробки ядерних бомб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.