Переведення годинників: більшість німців хочуть жити за літнім часом

Субота, 20 жовтня 2018, 17:49

Більшість жителів Німеччини хотіли б постійно жити за літнім часом.

Про це свідчать результати опитування, оприлюднені німецьким виданням Focus у суботу, 20 жовтня, повідомляє Deutsche Welle.

51% німців висловився за те, аби постійно жити за літнім часом, тоді як 42% віддали перевагу зимовому часу.

Респонденти старшого віку підтримали остаточний перехід на зимовий час – 57% опитаних, які старші 65 років. 38% опитаних похилого віку висловилися за літній час.

Натомість серед молоді віком від 14 до 29 років 66% респондентів віддали перевагу літньому часу, а зимовому - лише 27.

Відзначається, що компанія Kantar Emnid опитала 1009 осіб.

Міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан також віддає перевагу літньому часу. "Я можу прекрасно уявити собі 12 місяців літнього часу", - зазначив він у коментарі виданню.

А от голова Cоюзу німецьких вчителів Гайнц Петер Майдінґер зазначив, що з точки зору батьків і вчителів зимовий час має свої переваги. Адже тоді дітям не доведеться "упродовж місяців ходити до школи в темряві", цитує агентство AFP.

Проведене опитування серед населення Фінляндії показало, що незначна більшість фінів хочуть жити за зимовим часом.

ЄС вирішив скасувати переведення годинників на літній і зимовий час після проведення опитування, під час якого громадяни Євросоюзу підтримали цю ідею. 

Європейська комісія пропонує скасувати сезонне переведення годинників у всьому Євросоюзі, проте надає країнам-членам свободу вирішити, за яким часом вони хочуть жити – зимовим чи літнім.

Щоб забезпечити плавний перехід, Єврокомісія дає державам-членам час до квітня 2019 року – до цієї дати вони повинні визначитися, зимовим чи літнім часом вони планують користуватися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.