У саудівському консульстві в Стамбулі знайшли рештки вбитого журналіста

Вівторок, 23 жовтня 2018, 12:25

Голова турецької опозиційної "Партії Батьківщини" Догу Перінчек заявив, що фрагменти тіла убитого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі знайшли в колодязі на території генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Про це повідомило турецьке видання Haberler.

"Співробітники турецької служби безпеки витягли деякі частини тіла Хашоггі з колодязя у саду консульства під час пошукової операції", - повідомив турецький політик.

Він припустив, що президент Ердоган розповість про це детальніше під час свого виступу перед однопартійцями у вівторок, коли звітуватиме про хід розслідування.

Хашоггі зник у консульстві у Стамбулі 2 жовтня. Турецька влада стверджувала, що саудівські агенти убили та розчленували журналіста. Саудівська Аравія до останнього заперечувала факт смерті, аж поки не визнала, що Хашоггі помер випадково, внаслідок бійки.

США і європейські країни вважають, що Ер-Ріяд приховує всю правду про загибель, і вимагають продовження розслідування.

Агентство Reuters повідомило, що наказ убити саудівського опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі через Skype віддав радник та один із ключових членів наближеного до наслідного принца Саудівської Аравії кола Сауд аль-Кахтані.

За даними джерел, запис Skype-розмови є у розпорядженні турецького президента Ердогана. Турецький глава відмовляється надавати його американцям.

Детальніше читайте у статті: "Вбивча дипломатія: які наслідки може мати зникнення саудівського опозиціонера".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.