Макрон "виселить" пресу з Єлисейського палацу попри протести ЗМІ

Четвер, 25 жовтня 2018, 10:48

Президент Франції Еммануель Макрон таки перемістить журналістів, які висвітлюють його президентство, із Єлисейського палацу, незважаючи на звинувачення, що цей крок може обмежити доступ ЗМІ до інформації.

Офіс Макрона у середу підтвердив, що прес-центр буде перенесено в будинок на сусідній вулиці до кінця року, повідомляє Bloomberg. Прес-центр розташований у президентському палаці з середини 1970-х років.

"Новий прес-центр запропонує покращені умови роботи для більшої кількості журналістів", - повідомила команда Макрона у своїй заяві.

Чотири найбільших інформаційних агентства з постійною акредитацією у Єлисейському палаці на початку цього року звернулися із закликом до Макрона скасувати своє рішення.

Французька асоціація президентської преси у вівторок закликала Макрона відмовитися від плану. Асоціація заявила, що розташування прес-центру у палаці сприяло "прозорості" французького президентства.

Минулого року президент США Дональд Трамп відмовився від наміру перенести брифінги для преси з Білого дому після протесту журналістів.

За даними організації "Репортери без кордонів", Франція посідає 39-те місце за рівнем свободи преси. Норвегія - перше, США – 43-тє.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.