''Репортери без кордонів'' обурені натяком президента Чехії на вбивство журналістів

П'ятниця, 26 жовтня 2018, 15:25

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" RSF засуджує жарт чеського президента Мілоша Земана про журналістів, який він розповів групі репортерів після промови напередодні, і закликає його вибачитися.

"Я люблю журналістів, тому можу організувати для них спеціальний банкет цього вечора в посольстві Саудівської Аравії", - цитує RSF Земана.

Як відомо, 2 жовтня у посольстві Саудівської Аравії у Стамбулі жорстоко вбили оглядача Washington Post, критика спадкового принца Мохаммеда бін Салмана Джамаля Хашоггі.

"Земан має давню історію поганих жартів на адресу журналістів. Він вітав журналістів манекенним "Калашніковим" на прес-конференції в жовтні 2017 року. У травні 2017 року він сказав, що журналісти повинні бути "ліквідовані", оскільки "їх дуже багато", - нагадують у RSF.

"Ми засуджуємо останню жахливу провокацію чеського президента перед журналістами. Болісно від того, що він посилює свій цинізм до такого рівня. Він повинен вибачитися перед журналістською спільнотою і зупинити ці відразливі випади, останні з яких, зроблені напередодні чехословацьких святкувань, викликали занепокоєння щодо нових нападів на журналістів", - сказала Полін Адес-Мевель, глава офісу RSF з ЄС та Балкан.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.