Ердоган – Саудівській Аравії: Хто наказав убити журналіста і де його тіло?

П'ятниця, 26 жовтня 2018, 12:49

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав Саудівську Аравію розкрити, хто віддав наказ убити журналіста Джамаля Хашоггі, а також розповісти, де заховане його тіло.

За словами Ердогана, в Туреччини з’явилось більше інформації у цій справі, ніж було раніше, повідомляє Reuters.

Ердоган вимагає від Ер-Ріяда назвати ім'я "місцевого помічника", який, за версією Саудівської Аравії, забрав тіло журналіста в саудівських агентів після того, як вони убили його 2 жовтня у консульстві в Стамбулі.

Саудівська Аравія заявила в четвер, що вбивство оглядача Washington Post і критика спадкового принца Мохаммеда бін Салмана Джамаля Хашоггі було навмисним, змінивши свою попередню версію про "випадкову смерть" Хашоггі.

"Хто віддав цей наказ?" - сказав Ердоган під час виступу перед членами своєї партії в Анкарі.

"Хто віддав наказ, щоб 15 осіб приїхали до Туреччини?" - сказав він, маючи на увазі команду з 15 саудівських агентів, яка, за словами Туреччини, прилетіла в Стамбул за кілька годин до вбивства.

Ердоган також повідомив, що прокурор Саудівської Аравії зустрінеться зі стамбульським прокурором у неділю в Стамбулі.

Ер-Ріяд минулого тижня затримав 18 осіб за підозрою у смерті Хашоггі. Чотирьох високопосадовців саудівської розвідки та радника принца звільнили з посад.

Саудівська Аравія намагається відмежувати принца Мохаммеда бін Салмана від вбивства. Турецькі ЗМІ та чиновники вважають, що до смерті Хашоггі причетні особи із наближеного до принца оточення.

Читайте детальніше: "Гроші проти моралі: чому згасає скандал з убивством у саудівському консульстві в Стамбулі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: