Європарламент закликає заборонити неофашистські групи

Понеділок, 29 жовтня 2018, 13:33

Європейський парламент закликає вжити жорстких заходів проти неофашистських та неонацистських груп, які в даний час користуються певним рівнем свободи дій в кількох країнах.

Про це повідомляє Euractiv.

Євродепутати ухвалили резолюцію, яка засуджує збільшення кількості інцидентів, пов'язаних з ненавистю та нетерпимістю в Європі. Резолюція також закликає до вжиття заходів проти невеликих крайніх правих груп, які сприяють підвищенню рівня ксенофобії.

"Відсутність серйозних дій проти неофашистських та неонацистських груп дозволила виникнути нинішньому ксенофобному спалаху в Європі", - йдеться у резолюції.

Євродепутати особливо відзначили зростання серйозних нападів, спричинених ксенофобією, такими як атаки 2011 року в Норвегії, вбивство британської депутатки Джо Кокс та недавній напад на євродепутатку атака Елеонару Ференцо.

Резолюція закликає держави-члени засудити і посилити покарання за злочини на ґрунті ненависті. Більш того, документ вимагає заборони неофашистських та неонацистських груп або будь-якої іншої групи або об'єднання, яка прославляє нацизм і фашизм.

Ще одним важелем для дій, яку підтримують депутати Європарламенту, є це боротьба з мовою ненависті в інтернеті, який є основним інструментом поширення расистської, фашистської та ксенофобної риторики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.