Рівень забруднення повітря в Європі перевищує норми ЄС і ВООЗ - звіт

Понеділок, 29 жовтня 2018, 16:11

Рівень забруднення повітря в Європі перевищує норми Євросоюзу та Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), проте поступово зменшується.

Про це йдеться у звіті Європейського агентства з охорони навколишнього середовища (EEA).

За даними аналітиків, автомобільний транспорт є одним з основних джерел забруднення атмосфери в Європі, зокрема викиду шкідливих забруднюючих речовин, таких як діоксид азоту та твердих часток.

Викиди від сільського господарства, виробництва енергії, промисловості та домашніх господарств також сприяють забрудненню повітря.

"З точки зору забруднення атмосфери викиди автотранспорту часто є більш шкідливими, ніж ті, що походять з інших джерел, оскільки це відбувається на землі і, як правило, відбувається в містах, близько до людей. Ось чому так важливо, щоб Європа подвоїла зусилля щодо скорочення викидів", - заявив виконавчий директор EEA.

За даними EEA, відсоток жителів, які підпадають під вплив цих шкідливих для здоров'я факторів, дещо знижується.

У звіті повідомляється, що перевищення рівня твердих частинок стало причиною передчасної смерті близько 422 тисяч людей в 41 країні Європи у 2015 році. Дія діоксиду азоту викликала близько 79 тисяч смертей, а концентрація озону - 17,7 тисячі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.