МЗС у четвер передасть Будапешту ноту про висилку угорського консула

Середа, 3 жовтня 2018, 12:47

МЗС України у четвер передасть Будапешту ноту, у якій проінформує про те, що угорський консул, який "роздавав паспорти" у Береговому, повинен покинути Україну.

Про це у середу на прес-конференції у Києві повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Я запропонував Петерові Сійярто його (консула) відкликати... Якщо цього не відбудеться, а я так розумію, що це не відбудеться з причини угорської позиції, відповідно завтра ми передамо угорській стороні ноту про те, що він (консул у Береговому. – Ред.) має залишити свою роботу в Україні і, відповідно, Україну. Цей план багато разів оголошений", - зауважив міністр.

"Далі ми будемо вести дуже серйозні переговори з нашими угорськими партнерами, переговори непрості", - додав глава української дипломатії.

За словами Клімкіна, Україні необхідно, зі свого боку, докласти усіх зусиль, аби "перехопити ініціативу" на Закарпатті: зупинити контрабанду та потік еміграції українців з регіону.

У статті для "Європейської правди" у середу Клімкін повідомив, що угорський консул, який фігурує на відео з Берегового, залишить Україну найближчими днями.

Детальніше читайте у статті на сайті "Європейської правди": "Більше ніж "угорська проблема": як паспортний скандал відкрив паралельну реальність".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: