Посол США в НАТО: ми закликаємо Угорщину не блокувати зустрічі Україна-НАТО

Вівторок, 2 жовтня 2018, 13:31

Сполучені Штати закликатимуть Угорщину не блокувати зустріч високого рівня між Україною та НАТО через суперечку щодо закону про освіту.

Про це заявила постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон на прес-конференції у Брюсселі.

"Сполучені Штати, звичайно, підтримують Комісію НАТО-Україна. Ми закликали і будемо продовжувати закликати Угорщину не опиратися її проведенню. Україна є одним з ключових партнерів, союзників, яких ми маємо, і ми прагнемо досягти стабільного уряду", - сказала Гатчісон.

"Росіяни це заперечують. Ми хочемо бути сильними, і я думаю, що всі в НАТО хочуть допомогти українцям зберегти незалежність, яку вони отримали для себе. На Майдані вони вони виходили за бажання свого народу бути в ЄС та НАТО, і ми хочемо зробити все, щоб допомогти їм у цьому прагненні", - додала вона.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг сьогодні також висловив сподівання, що Будапешт та Київ зможуть вирішити мовну суперечку.

Угорщина блокує зустрічі в рамках співпраці України з ЄС і НАТО через ухвалений Києвом закон про освіту, який набрав чинності 28 вересня 2017 року.

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто підтвердив, що Угорщина не підтримуватиме зближення України з НАТО, доки Київ "не припинить наступ на угорську меншину".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.