У НАТО сподіваються на домовленість Угорщини та України щодо мовного закону

Вівторок, 2 жовтня 2018, 13:16

У НАТО сподіваються, що Будапешт та Київ вирішать свою суперечку щодо закону про освіту, через яку Угорщина блокує зустрічі в рамках співпраці України з ЄС і НАТО.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі перед початком дводенної зустрічі міністрів оборони країн Альянсу.

"Україна – важливий партнер НАТО і треба пам'ятати, що одна з головних причини, чому НАТО втілює найбільшу адаптацію колективної безпеки та зміцнює нашу колективну безпеку, пояснюється агресивними діями Росії проти України, і тому Україна є важливим партнером для НАТО", - сказав Столтенберг.

"Я сподіваюся, що Україна та Угорщина вирішать розбіжності. Лише від Будапешта та Києва залежить пошук рішення. Ми зі свого боку продовжимо надавати практичну і політичну допомогу Україні. Ми зустрічалися з президентом Порошенком на саміті у липні, ми продовжуємо проводити зустрічі з урядом і надаємо політичну і практичну підтримку", - додав він.

Угорщина блокує зустрічі в рамках співпраці України з ЄС і НАТО через ухвалений Києвом закон про освіту, який набрав чинності 28 вересня 2017 року.

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто підтвердив, що Угорщина не підтримуватиме зближення України з НАТО, доки Київ "не припинить наступ на угорську меншину".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.