Суд Нідерландів не дозволив Ryanair закрити базу в Ейндховені

Четвер, 1 листопада 2018, 13:47

Голландський суд заблокував рішення найбільшої у світі лоукост-компанії Ryanair закрити базу в Нідерландах та перемістити екіпажі в інше місце.

Про це повідомляє Reuters.

Ryanair минулого місяця заявив, що 5 листопада закриє свою базу в Ейндховені і перемістить 16 льотчиків, які здійснюють рейси з цього аеропорту, до іншої локації за кордоном, щоб скоротити витрати.

Районний суд міста Гертогенбос заявив, що ірландський перевізник зловжив своїми повноваженнями як роботодавець.

Суд зазначив, що Ryanair не вдалося пояснити, чому цей крок був необхідним, і заявив, що це рішення, як видається, є відплатою за загальноєвропейські страйки, до яких голландські пілоти приєдналися в останні місяці.

Наприкінці вересня страйк співробітників Ryanair призвів до скасування близько 250 рейсів і торкнувся 40 тисяч пасажирів.

Це був другий масштабний одноденний страйк працівників Ryanair у Європі. У серпні близько 55 тисяч пасажирів залишилися без рейсів через страйк пілотів у п'яти країнах ЄС.

Страйкарі місяцями вимагають від авіакомпанії кращої оплати та поліпшення умов праці. Лоукостер попередив про можливі звільнення і закриття кількох баз у Німеччині та Ірландії, якщо співробітники авіакомпанії продовжать страйкувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.