Британія взялася за найбільшого спонсора Brexit-кампанії, якому закидають зв'язки з РФ

Четвер, 1 листопада 2018, 14:57

Національне кримінальне агентство Великої Британії розпочало розслідування стосовно найбільшого донора кампанії за вихід Британії з ЄС Аррона Бенкса, якого вважають пов’язаним з росіянами.

Про це пише BBC.

Аррон Бенкс – головний спонсор кампанії Leave.EU. За даними ЗМІ, він має зв’язки з російськими бізнесменами і неодноразово зустрічався з дипломатами РФ.

Британська виборча комісія вважає, що кошти, які Бенкс виділяв на Brexit-кампанію перед референдумом, надійшли з ненадійних джерел. Комісія передала свої підозри щодо Бенкса та іншої чільної учасниці кампанії Leave.EU Ліз Білні Національному кримінальному агентству.

Розслідування виборчої комісії було зосереджене на 2 мільйонах фунтів стерлінгів, які, згідно з повідомленнями, Бенкс та його група страхових компаній надали на користь компанії "Краще для країни", що вела "Leave.EU", а також – на 6 мільйонах фунтів стерлінгів, які, як повідомляється, були передані організації тільки Арроном Бенксом.

Виборча комісія заявляє, що має "розумні підстави підозрювати", що Бенкс не є справжнім джерелом 8 мільйонів фунтів стерлінгів, наданих "Кращому для країни".

Бенкс наполегливо заперечує будь-які злодіяння під час кампанії щодо Brexit-референдуму. Він підтверджує зустрічі з послом РФ, але заперечує, що коли-небудь отримував російські гроші за участь в кампанії Brexit.

Раніше парламент Великої Британії закликав до повного розслідування контактів між мільйонером Арроном Бенксом та російськими чиновниками і його діловими відносинами з російськими компаніями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: