Франція: Трамп міг би проявити елементарну порядність на річницю нападів у Парижі

Середа, 14 листопада 2018, 15:25

Президент США Дональд Трамп мав би продемонструвати "елементарну порядність" та поважати французький день скорботи з приводу третьої річниці нападів 13 листопада в Парижі.

Про це заявив прес-секретар французького уряду, пише Reuters.

Відповідаючи на запитання щодо твітів Трампа, в яких лідер США напередодні критикував спроможність Франції у Першій та Другій світових війнах, прес-секретар французького уряду Бенжамен Гріво сказав:

"Вчора було 13 листопада, ми вшановували пам'ять про вбивство 130 наших людей. Отже, я відповім англійською мовою: "Елементарна порядність була б доречною".

Трамп висловив незадоволення коментарями Макрона про європейську оборону, сказавши, що Макрон має низьку підтримку серед населення, що французька торговельна практика є несправедливою і що економіка країни перебуває в падінні. Він також написав, що французи у Парижі вже починали вчити німецьку під час світової війни, аж поки не прийшли США.

Макрон 6 листопада закликав до створення "справжньої європейської армії" для захисту Європи від Росії і навіть від США.

"Дуже образливо. Мабуть, Європа мала б спершу заплатити свою справедливу частку в союзі НАТО, який США субсидують значною мірою", – написав Трамп у Twitter перед зустріччю з Макроном у Парижі 10 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.