Офіс Макрона відповів на атаку Трампа у Twitter

Вівторок, 13 листопада 2018, 16:50

Офіс президента Франції Еммануеля Макрона заявив, що не має жодних коментарів після того, як президент США Дональд Трамп у вівторок зробив серію повідомлень у Twitter, критикуючи Макрона та Францію.

Про це пише Reuters.

Трамп висловив незадоволення коментарями Макрона про європейську оборону, сказавши, що Макрон має низьку підтримку серед населення, що французька торговельна практика є несправедливою і що економіка країни перебуває в падінні.

Офіс французького лідера заявив, що не має чого сказати про твіти Трампа, але додав, що Макрон висловив свої твердження щодо європейської армії та європейської оборони дуже чітко безпосередньо Трампу під час переговорів, які вони провели в суботу у Парижі.

Макрон у вівторок закликав до створення "справжньої європейської армії" для захисту Європи від Росії і навіть від США.

"Дуже образливо. Мабуть, Європа мала б спершу заплатити свою справедливу частку в союзі НАТО, який США субсидують значною мірою", – написав Трамп у Twitter перед зустріччю з Макроном.

Макрон закликає до створення спільної військової сили ЄС з моменту свого приходу до влади. Він заявив, що Європі необхідно зменшити свою залежність від американської міці, особливо після того, як президент США Дональд Трамп оголосив, що він розриває ядерний договір часів холодної війни .

Трамп уже не раз скаржився, що країни-члени НАТО не виконують своїх зобов’язань видавати на оборонні потреби принаймні 2 відсотки від свого валового внутрішнього продукту щорічно. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.