Прем'єр Естонії: прикордонний договір з РФ треба ратифікувати

Середа, 14 листопада 2018, 18:13

Прем'єр-міністр Естонії, голова Центристської партії Юрі Ратас підтвердив, що він як і раніше підтримує завершення ратифікації естонсько-російських прикордонних угод, а дії Росії в Україні слід розглядати поза цим процесом.

Про це пише ERR.

"Прикордонні угоди були підписані в 2014 році. І Росія, і Естонія тоді висловили явне бажання врегулювати це питання до кінця", - сказав Ратас.

За його словами, в Москві 18 лютого 2014 року сторони домовилися, що прикордонні угоди будуть ратифіковані парламентами обох країн паралельно.

"Бажання рухатися вперед з процесом ратифікації завжди має виходити від обох сторін. Естонія продемонструвала своє бажання, завершивши в Рійгікогу перше читання законопроекту про ратифікацію прикордонних угод 25 листопада 2015 року", - додав Ратас.

На уточнююче запитання депутата від EKRE Яака Мадіссонa, чи вважає він правильним укладати прикордонний договір з державою, яка "окупує території своїх сусідів і продовжує проводити військові операції в Україні", Ратас повторив раніше сказане.

"Я підтримую завершення ратифікації естонсько-російських прикордонних угод. І я думаю, що це питання набагато ширше - це також питання про зовнішні кордони Європейського союзу і зовнішні кордони НАТО", - заявив Ратас.

При цьому він запевнив, що закривати очі на дії Росії в Україні і Грузії Естонія наміру не має.

У посольстві РФ в Естонії раніше заявляли, що Москва не ратифікує прикордонний договір з Естонією через русофобію Таллінна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: