Іспанія не блокуватиме вступ до ЄС незалежної Шотландії - міністр

Вівторок, 20 листопада 2018, 20:36

Іспанія не буде заперечувати, якщо Шотландія знову захоче приєднатися до Європейського Союзу як незалежна держава, за умови законного відділення від Сполученого Королівства.

Про це заявив голова МЗС Іспанії Жозеп Боррель в інтерв'ю Politico, пише Reuters.

Під час референдуму щодо незалежності Шотландії від Сполученого Королівства 2014 року однією із потенційних перешкод для майбутньої незалежної Шотландії щодо приєднання до ЄС називали потенційне вето Іспанії через стурбованість власними сепаратистами у північно-східному регіоні Каталонія. Іспанський уряд змінився з того часу.

"Якщо вони (шотландці, - ред.) вийдуть з Британії відповідно до їхніх внутрішніх правил, якщо парламент Британії погодиться, то чому ми повинні проти цього?" - сказав Боррель 

Як відомо, вихід з ЄС під час референдуму 2016 року підтримали 52% британців. Однак запитання щодо майбутнього Сполученого Королівства створює те, що Англія та Уельс проголосували за вихід, але Шотландія та Північна Ірландія проголосували за те, щоб залишитися у блоці.

"Я дуже сильно хвилююсь про єдність Сполученого Королівства, а не про єдність Королівства Іспанія. Я думаю, що Сполучене Королівство розколеться перед Королівством Іспанія", - додав іспанський міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: