Посол США в ООН каже, що американський уряд "занепокоєний на найвищому рівні"

Понеділок, 26 листопада 2018, 19:45

Постійний представник США в Раді Безпеки ООН Ніккі Хейлі заявила, що обговорила із президентом Дональдом Трампом загострення ситуації в Україні після вчорашнього нападу РФ у Керченській протоці.

Про це вона розповіла на засіданні Ради Безпеки ООН у понеділок.

"Сьогодні зранку говорила з президентом Трампом і держсекретарем Помпео, і моя заява відображає занепокоєння американського уряду на найвищому рівні", - сказала Хейлі.

Хейлі заявила, що захоплення трьох українських суден було "кричущим порушенням української суверенної території".

"Росія перешкоджала Україні, таранила українські судна. Це суперечить міжнародному праву. Це нахабні дії, і міжнародна спільнота мусить їх засудити", - заявила Хейлі.

Постпред США додала, що президент Трамп неодноразово заявляв про бажання хороших відносин з Росією, але "такі дії РФ роблять це неможливим". Вона запевнила, що США зберігатимуть антиросійські санкції щодо Криму.

Посол нагадала, що у травні США засудили відкриття і побудову Росією Керченського мосту. Пізніше США засудили і залякування Росією кораблів в Азовському морі.

"Ми закликаємо Росію поважати міжнародні зобов’язання, не залякувати кораблі і здійснити деескалацію ситуації", - сказала Хейлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.