У Польщі готують провокації від імені українських націоналістів - посольство

П'ятниця, 9 листопада 2018, 18:56

Посольство України у Польщі попереджає українців, що 11 листопада у Варшаві радикали мають намір вчинити провокації під виглядом нібито українських націоналістів.

Про це посольство України в Польщі повідомило у Facebook.

"За наявною оперативною інформацією, 11 листопада деякі польські радикальні середовища мають намір вчинити провокації, у тому числі під виглядом так званих українських націоналістів", - ідеться у повідомленні.

Посольство попросило громадян України, жителів та гостей столиці Польщі, у цей день виявляти особливу пильність і обережність - насамперед під час перебування у центрі міста та поблизу Національного стадіону.

"Звертаємося також до друзів-поляків, щоб під час відзначення 100-річчя відновлення незалежності Республіки Польща не піддаватися на різного роду провокації, які можуть мати на меті свідоме розпалювання ненависті до українців. Не даймо себе спровокувати", - закликали українські дипломати.

Нагадаємо, мер Варшави Ганна Гронкевич-Вальц заборонила проводити марш націоналістів, запланований на 11 листопада до дня 100-річчя незалежності Польщі. Проте у п’ятницю суд скасував заборону.

Демонстрація націоналістів проводиться щороку 11 листопада, починаючи з 2010 року. Торік марш пройшов під гаслом "Ми хочемо Бога". За оцінками поліції, у ньому взяли участь близько 60 тисяч людей. Серед банерів були написи "Всі різні, всі білі" або "Європа тільки для білих", "Пам'ятаємо про Львів та Вільнюс".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: