Головний санінспектор Польщі проти заборони на в’їзд українцям без щеплень

П'ятниця, 9 листопада 2018, 14:08

У Польщі триває робота над положеннями про вакцинацію іноземців, які приїжджають до країни.

Про це повідомив головний санітарний інспектор Ярослав Пінкас, пише "Польське радіо"

"Ми працюємо над тим, щоб українці, бо вони, здебільшого, привозять нам кір, робили щеплення у себе. Також потрібно добре розуміти, що якщо вони не вакциновані, то слід зробити щеплення у Польщі", – сказав він. 

На запитання про те, чи щеплення для іноземців, зокрема для українців, будуть безкоштовними, лікар відповів, що наразі таких планів немає.

"Це щеплення не є дешевим, але також не є дуже дорогим, аби особа, котра працює, не могла його зробити. Ми не можемо дозволити собі (безкоштовну, – ред.) вакцинацію іноземців. Крім того, необхідно виділити спеціальні бюджетні кошти. Ми не благодійна організація", – сказав Пінкас.

Головний санітарний інспектор Польщі також негативно сприйняв пропозицію, заборонити в’їзд іноземцям без щеплень від кору.

"Ми не хочемо запроваджувати неефективну програму. Самі довідки, які перевірятимуть на кордоні, не принесуть результату. За деякий час після введення такої вимоги подібну довідку можна буде придбати за кількасот гривень", – переконаний головний санітарний інспектор.

Пінкас додав, що польська влада "контактує з українським урядом" щодо щеплень. "Варто допомагати їм, показувати, як ми боремося з рухами проти щеплень, у них це також велика проблема", – зазначив головний санітарний інспектор.

Торік у Польщі виявили 59 випадків захворювання на кір, а цьогоріч, станом на кінець жовтня, – уже 144. За даними МОЗ Польщі, всі випадки цього захворювання – занесені з-за кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: