Порошенко розповів, що сказав би Сальвіні про його підтримку РФ

Субота, 1 грудня 2018, 16:20

Президент Петро Порошенко намагався би переконати глав МВС Італії Маттео Сальвіні відмовитися від підтримки Росії, наводячи факти про її агресію в Україні.

Про це він розповів в інтерв’ю італійському виданню Сorriere Della Sera.

"Ми неодноразово попереджали тих, хто в Європі сліпо фліртує та танцює з Путіним, що вони служать лише для того, щоб спровокувати нову атаку на порядок, свободу, фундаментальні цінності європейської демократії", - сказав він.

Порошенко заявив, що потрібні конкретні кроки, щоб зупинити російську агресію. Наприклад, блокувати проект "Північний потік-2", збільшити присутність НАТО в Чорному морі, ввести нові санкції проти тих, хто відповідає за кризу в Азовському морі, заборонити заходити російським кораблям в європейські порти.

"Час очікування закінчився атакою та арештом 24 українських моряків. У Криму є два мільйони жителів, тероризованих репресіями, в Донбасі за 4 роки понад 11000 смертей і півтори мільйони переміщених осіб. Чи будуть нові атаки? Чи повинні ми продовжувати годувати звіра, який нападає на нас? І для всіх тих, хто все не визначився, я хотів би повторити запрошення відвідати Донбас. На відміну від росіян, нам, українцям, немає чого приховувати", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: